Boltation

Snel startpunt voor simpele websites, nu te downloaden op GitHub

16 06 14 | Serieuze zaken |

Even wat geek-talk: Streeff gebruikt vaak front-end frameworks als Bootstrap, Skeleton en met name Foundation om websites mee te ontwikkelen.

Hiermee beschikt een website snel over uitgebreide functionaliteit, zonder de beperkingen van zogenaamde "themes", die o.a. veel in WordPress worden gebruikt. Doordat je in deze frameworks precies kunt aangeven wat je wel en niet nodig hebt, laden sites hiermee aanzienlijk sneller dan met 'aan elkaar geknoopte' themes en modules. Oftewel: dit levert effectievere websites op, met name voor smatphone-gebruikers.

Snel startpunt voor eenvoudige websites

Een vaak terugkerende vraag is die voor simpele kleine sites van slechts een paar pagina's, maar wel met een Content Management Systeem (CMS). Om hiervoor niet telkens dezelfde opzet-werkzaamheden uit te hoeven voeren, heeft Streeff hiervoor een basisopzet ontwikkeld. 

Boltation

De software bestaat uit een niet-gestyle'de versie van Foundation in combinatie met Bolt, een modern open-source CMS - "Boltation" dus.

Boltation is een combinatie van open-source toepassingen, dus natuurlijk houden we de code niet voor onszelf. Op de GitHub-pagina van het projectje kunt u de laatste versie downloaden, en ook zelf verbeteringen toevoegen.

Boltation is vooral interessant voor frontenders met kennis van de gebruikelijke tools als Sass en Grunt.


PS: voordat er en storm aan reacties loskomt: ja, we werken hier ook met WordPress, Drupal of Typo3 als het bij een project past. Maar omdat de Streeff-klanten bijna altijd maatwerk willen vermijden we meestal kant-en-klare themes.

Reageer

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Susy - een alternatief en snel CSS grid systeem


Meer »


Loket Leros

Eerste opvang voor vluchtelingen op Leros
Meer »


Bolt 2.0

Ons favoriete CMS zet een flinke stap
Meer »


Grote en kleine web-projecten

Een update van recent ontwikkelde huisstijlen en websites
Meer »


Website TechnoCow nu meertalig


Meer »


Boltation

Snel startpunt voor simpele websites, nu te downloaden op GitHub
Meer »


Energiebewust webdesign

Het kan, het moet en het levert meer op dan je denkt
Meer »


Streeff.nl op de schop

Hoogste tijd voor een nieuwe site
Meer »